![]() |
|
VAHFIZ DUASI için - Yazdırılabilir Versiyon +- Raşit Tunca Forumu () +-- Forum: RAŞiT TUNCA (/forumdisplay.php?fid=576) +--- Forum: TARiKATI RAŞiDi (/forumdisplay.php?fid=291) +---- Forum: Raşidi Tarikatı Sorular Cevaplar (/forumdisplay.php?fid=299) +---- Konu: VAHFIZ DUASI için (/showthread.php?tid=34916) |
VAHFIZ DUASI için - Raşit Tunca - 09-10-2026 اللَّهُمَّ اجْعَلْ أَسْنَانِي صِحِّيَةً سَلِيمَةً طُولَ عُمْرِي، اللَّهُمَّ اجْعَلْ عَيْنَيَّ صِحِّيَتَيْنِ سَلِيمَتَيْنِ طُولَ عُمْرِي، اللَّهُمَّ اجْعَلْ شَعْرِي صِحِّيًّا سَلِيمًا طُولَ عُمْرِي، اللَّهُمَّ اجْعَلْ أَظْفَارِي صِحِّيَةً سَلِيمَةً طُولَ عُمْرِي، اللَّهُمَّ اجْعَلْ جِلْدِي صِحِّيًّا سَلِيمًا طُولَ عُمْرِي اللَّهُمَّ اجْعَلْ بَدَنِي وَجَمِيعَ أَعْضَائِي صِحِّيَةً سَلِيمَةً طُولَ عُمْرِي. Türkçe okunuşu: Allahümme’c-al esnânî sıhhiyyeten selîmeten tûle umrî. Allahümme’c-al ayneyye sıhhiyyeteyni selîmeteyni tûle umrî. Allahümme’c-al şa‘rî sıhhiyyen selîmen tûle umrî. Allahümme’c-al azfârî sıhhiyyeten selîmeten tûle umrî. Allahümme’c-al cildî sıhhiyyen selîmen tûle umrî. Allahümme’c-al bedenî ve cemî‘a a‘dâî sıhhiyyeten selîmeten tûle umrî. Anlamı: “Allah’ım! Ömrüm boyunca dişlerimi sağlıklı ve sağlam kıl. Allah’ım! Ömrüm boyunca gözlerimi sağlıklı ve sağlam kıl. Allah’ım! Ömrüm boyunca saçlarımı sağlıklı ve sağlam kıl. Allah’ım! Ömrüm boyunca tırnaklarımı sağlıklı ve sağlam kıl. Allah’ım! Ömrüm boyunca cildimi sağlıklı ve sağlam kıl. Allah’ım! Ömrüm boyunca bedenimi ve bütün organlarımı sağlıklı ve sağlam kıl اللَّهُمَّ أَدِمْ عَلَيَّ صِحَّةَ أَسْنَانِي وَسَلَامَتَهَا مَا أَحْيَيْتَنِي. اللَّهُمَّ أَدِمْ عَلَيَّ صِحَّةَ عَيْنَيَّ وَسَلَامَتَهُمَا مَا أَحْيَيْتَنِي. اللَّهُمَّ أَدِمْ عَلَيَّ صِحَّةَ شَعْرِي وَسَلَامَتَهُ مَا أَحْيَيْتَنِي. اللَّهُمَّ أَدِمْ عَلَيَّ صِحَّةَ أَظْفَارِي وَسَلَامَتَهَا مَا أَحْيَيْتَنِي. اللَّهُمَّ أَدِمْ عَلَيَّ صِحَّةَ جِلْدِي وَسَلَامَتَهُ مَا أَحْيَيْتَنِي. اللَّهُمَّ أَدِمْ عَلَيَّ صِحَّةَ بَدَنِي وَسَلَامَةَ جَمِيعِ أَعْضَائِي مَا أَحْيَيْتَنِي. Türkçe okunuşu: Allahümme edim aleyye sıhhate esnânî ve selâmetehâ mâ ahyeytenî. Allahümme edim aleyye sıhhate ayneyye ve selâmetehümâ mâ ahyeytenî. Allahümme edim aleyye sıhhate şa‘rî ve selâmetehu mâ ahyeytenî. Allahümme edim aleyye sıhhate azfârî ve selâmetehâ mâ ahyeytenî. Allahümme edim aleyye sıhhate cildî ve selâmetehu mâ ahyeytenî. Allahümme edim aleyye sıhhate bedenî ve selâmete cemî‘i a‘dâî mâ ahyeytenî. Anlamı: “Allah’ım! Beni yaşattığın müddetçe dişlerimin sağlığını ve selametini daim eyle. Gözlerimin sağlığını ve selametini daim eyle. Saçlarımın sağlığını ve selametini daim eyle. Tırnaklarımın sağlığını ve selametini daim eyle. Cildimin sağlığını ve selametini daim eyle. Bedenimin sağlığını ve bütün organlarımın selametini daim eyle.” Arapça Metin: اللَّهُمَّ اجْعَلْ أَسْنَانِي صَحِيحَةً وَسَلِيمَةً طُولَ حَيَاتِي. اللَّهُمَّ اجْعَلْ عَيْنَيَّ صَحِيحَتَيْنِ وَسَلِيمَتَيْنِ طُولَ حَيَاتِي. اللَّهُمَّ اجْعَلْ شَعْرِي صَحِيحًا وَسَلِيمًا طُولَ حَيَاتِي. اللَّهُمَّ اجْعَلْ أَظْفَارِي صَحِيحَةً وَسَلِيمَةً طُولَ حَيَاتِي. اللَّهُمَّ اجْعَلْ جِلْدِي صَحِيحًا وَسَلِيمًا طُولَ حَيَاتِي. اللَّهُمَّ اجْعَلْ عَضَلَاتِي صَحِيحَةً وَسَلِيمَةً طُولَ حَيَاتِي. اللَّهُمَّ اجْعَلْ بَدَنِي وَجَمِيعَ أَعْضَائِي وَعَضَلَاتِي صَحِيحَةً وَسَلِيمَةً طُولَ حَيَاتِي. Türkçe Okunuşu: Allâhümme’c-al esnânî sahîhaten ve selîmeten tûle hayâtî. Allâhümme’c-al ayneyye sahîhateyni ve selîmeteyni tûle hayâtî. Allâhümme’c-al şa‘rî sahîhan ve selîmen tûle hayâtî. Allâhümme’c-al ezfârî sahîhaten ve selîmeten tûle hayâtî. Allâhümme’c-al cildî sahîhan ve selîmen tûle hayâtî. Allâhümme’c-al adalâtî sahîhaten ve selîmeten tûle hayâtî. Allâhümme’c-al bedenî ve cemîa a‘dâî ve adalâtî sahîhaten ve selîmeten tûle hayâtî. Anlamı: “Allah’ım! Dişlerimi ömrüm boyunca sağlıklı ve sağlam kıl. Allah’ım! Gözlerimi ömrüm boyunca sağlıklı ve sağlam kıl. Allah’ım! Saçlarımı ömrüm boyunca sağlıklı ve sağlam kıl. Allah’ım! Tırnaklarımı ömrüm boyunca sağlıklı ve sağlam kıl. Allah’ım! Cildimi ömrüm boyunca sağlıklı ve sağlam kıl. Allah’ım! Kaslarımı ömrüm boyunca sağlıklı ve sağlam kıl. Allah’ım! Bedenimi, bütün organlarımı ve kaslarımı ömrüm boyunca sağlıklı ve sağlam kıl.” **اللَّهُمَّ أَدِمْ عَلَيَّ صِحَّةَ أَسْنَانِي وَسَلَامَتَهَا مَا أَحْيَيْتَنِي. اللَّهُمَّ أَدِمْ عَلَيَّ صِحَّةَ عَيْنَيَّ وَسَلَامَتَهُمَا مَا أَحْيَيْتَنِي. اللَّهُمَّ أَدِمْ عَلَيَّ صِحَّةَ شَعْرِي وَسَلَامَتَهُ مَا أَحْيَيْتَنِي. اللَّهُمَّ أَدِمْ عَلَيَّ صِحَّةَ أَظْفَارِي وَسَلَامَتَهَا مَا أَحْيَيْتَنِي. اللَّهُمَّ أَدِمْ عَلَيَّ صِحَّةَ جِلْدِي وَسَلَامَتَهُ مَا أَحْيَيْتَنِي. اللَّهُمَّ أَدِمْ عَلَيَّ صِحَّةَ بَدَنِي وَسَلَامَةَ جَمِيعِ أَعْضَائِي مَا أَحْيَيْتَنِي.** **Türkçe okunuşu:** Allahümme edim aleyye sıhhate esnânî ve selâmetehâ mâ ahyeytenî. Allahümme edim aleyye sıhhate ayneyye ve selâmetehümâ mâ ahyeytenî. Allahümme edim aleyye sıhhate şa‘rî ve selâmetehu mâ ahyeytenî. Allahümme edim aleyye sıhhate azfârî ve selâmetehâ mâ ahyeytenî. Allahümme edim aleyye sıhhate cildî ve selâmetehu mâ ahyeytenî. Allahümme edim aleyye sıhhate bedenî ve selâmete cemî‘i a‘dâî mâ ahyeytenî. **Anlamı:** “Allah’ım! Beni yaşattığın müddetçe dişlerimin sağlığını ve selametini daim eyle. Gözlerimin sağlığını ve selametini daim eyle. Saçlarımın sağlığını ve selametini daim eyle. Tırnaklarımın sağlığını ve selametini daim eyle. Cildimin sağlığını ve selametini daim eyle. Bedenimin sağlığını ve bütün organlarımın selametini daim eyle.” ######################## اللَّهُمَّ احْفَظْ لِي أَسْنَانِي، وَعَيْنَيَّ، وَشَعْرِي، وَأَظْفَارِي، وَجِلْدِي، وَبَدَنِي، وَجَمِيعَ أَعْضَائِي، وَأَدِمْ عَلَيَّ صِحَّتَهَا وَسَلَامَتَهَا مَا أَحْيَيْتَنِي. اللَّهُمَّ أَلْبِسْنِي ثَوْبَ الصِّحَّةِ وَالْعَافِيَةِ، وَاحْفَظْ جَسَدِي مِنْ كُلِّ سُوءٍ وَضَرَرٍ، وَأَدِمْ عَلَيَّ نِعْمَةَ الصِّحَّةِ وَالْعَافِيَةِ طُولَ عُمْرِي. اللَّهُمَّ بَارِكْ لِي فِي جَسَدِي، وَقَوِّنِي بِهِ عَلَى طَاعَتِكَ، وَاحْفَظْنِي فِي صِحَّةٍ وَعَافِيَةٍ وَسَلَامَةٍ دَائِمَةٍ، وَأَحْسِنْ خَاتِمَتِي. Türkçe okunuşu: Allahümme ihfaz lî esnânî, ve ayneyye, ve şa‘rî, ve azfârî, ve cildî, ve bedenî, ve cemî‘a a‘dâî, ve edim aleyye sıhhatéhâ ve selâmetehâ mâ ahyeytenî. Allahümme elbisnî sevbes-sıhhati vel-âfiyeti, vahfaz cesedî min kulli sû’in ve dararin, ve edim aleyye ni‘metes-sıhhati vel-âfiyeti tûle umrî. Allahümme bârik lî fî cesedî, ve kavvinî bihî alâ tâ‘atik, vahfaznî fî sıhhatin ve âfiyetin ve selâmetin dâimeh, ve ahsin hâtimetî. Anlamı: “Allah’ım! Dişlerimi, gözlerimi, saçlarımı, tırnaklarımı, cildimi, bedenimi ve bütün organlarımı koru; beni yaşattığın müddetçe onların sağlık ve selametini daim eyle. Allah’ım! Bana sağlık ve afiyet elbisesini giydir. Bedenimi her türlü kötülükten ve zarardan koru. Ömrüm boyunca sağlık ve afiyet nimetini üzerimden eksik etme. Allah’ım! Bedenimi benim için bereketli kıl. Onunla Sana itaat etmeye beni güçlü kıl. Beni daima sağlık, afiyet ve selamet içerisinde koru ve sonumu hayırlı eyle ################ **اللَّهُمَّ احْفَظْ لِي أَسْنَانِي، وَعَيْنَيَّ، وَشَعْرِي، وَأَظْفَارِي، وَجِلْدِي، وَعَضَلَاتِي، وَبَدَنِي، وَجَمِيعَ أَعْضَائِي، وَأَدِمْ عَلَيَّ صِحَّتَهَا وَسَلَامَتَهَا مَا أَحْيَيْتَنِي.** **اللَّهُمَّ أَلْبِسْنِي ثَوْبَ الصِّحَّةِ وَالْعَافِيَةِ، وَاحْفَظْ جَسَدِي مِنْ كُلِّ سُوءٍ وَضَرَرٍ، وَأَدِمْ عَلَيَّ نِعْمَةَ الصِّحَّةِ وَالْعَافِيَةِ طُولَ عُمْرِي.** **اللَّهُمَّ بَارِكْ لِي فِي جَسَدِي، وَقَوِّنِي بِهِ عَلَى طَاعَتِكَ، وَاحْفَظْنِي فِي صِحَّةٍ وَعَافِيَةٍ وَسَلَامَةٍ دَائِمَةٍ، وَأَحْسِنْ خَاتِمَتِي.** **Türkçe okunuşu:** Allahümme ihfaz lî esnânî, ve ayneyye, ve şa‘rî, ve azfârî, ve cildî, **ve adalâtî**, ve bedenî, ve cemî‘a a‘dâî, ve edim aleyye sıhhatéhâ ve selâmetehâ mâ ahyeytenî. Allahümme elbisnî sevbes-sıhhati vel-âfiyeti, vahfaz cesedî min kulli sû’in ve dararin, ve edim aleyye ni‘metes-sıhhati vel-âfiyeti tûle umrî. Allahümme bârik lî fî cesedî, ve kavvinî bihî alâ tâ‘atik, vahfaznî fî sıhhatin ve âfiyetin ve selâmetin dâimeh, ve ahsin hâtimetî. **Anlamı:** “Allah’ım! Dişlerimi, gözlerimi, saçlarımı, tırnaklarımı, cildimi, **kaslarımı**, bedenimi ve bütün organlarımı koru; beni yaşattığın müddetçe onların sağlık ve selametini daim eyle.” ############## **اللَّهُمَّ احْفَظْ أَسْنَانِي وَعَيْنَيَّ وَشَعْرِي وَأَظْفَارِي وَجِلْدِي وَعَضَلِي وَبَدَنِي وَجَمِيعَ أَعْضَائِي، وَأَدِمْ عَلَيَّ الصِّحَّةَ وَالْعَافِيَةَ مَا أَحْيَيْتَنِي.** **اللَّهُمَّ احْفَظْنِي مِنَ الْمَرَضِ وَالضَّرَرِ، وَمَتِّعْنِي بِالصِّحَّةِ وَالْعَافِيَةِ، وَبَارِكْ لِي فِي بَدَنِي وَقُوَّتِي طُولَ عُمْرِي.** **اللَّهُمَّ أَعِنِّي عَلَى طَاعَتِكَ، وَاحْفَظْ لِي صِحَّةَ بَدَنِي وَقُوَّةَ عَضَلِي، وَاجْعَلْنِي فِي صِحَّةٍ وَعَافِيَةٍ وَسَلَامَةٍ دَائِمَةٍ.** **Türkçe okunuşu:** Allahümme ihfaz esnânî ve ayneyye ve şa‘rî ve azfârî ve cildî ve adalî ve bedenî ve cemî‘a a‘dâî, ve edim aleyye’s-sıhhate vel-âfiyete mâ ahyeytenî. Allahümme ihfaznî minel-meradi ved-darar, ve metti‘nî bis-sıhhati vel-âfiye, ve bârik lî fî bedenî ve kuvvetî tûle umrî. Allahümme e‘innî alâ tâ‘atik, vahfaz lî sıhhate bedenî ve kuvvete adalî, vec‘alnî fî sıhhatin ve âfiyetin ve selâmetin dâimeh. **Anlamı:** “Allah’ım! Dişlerimi, gözlerimi, saçlarımı, tırnaklarımı, cildimi, kaslarımı, bedenimi ve bütün organlarımı koru. Beni yaşattığın müddetçe sağlık ve afiyetimi daim eyle. Allah’ım! Beni hastalıktan ve zarardan koru. Beni sağlık ve afiyet içinde yaşat. Ömrüm boyunca bedenime ve kuvvetime bereket ver. Allah’ım! Sana itaat etmem için bana yardım et. Bedenimin sağlığını ve kaslarımın kuvvetini koru. Beni daima sağlık, afiyet ve selamet içinde eyle.” Allâhümmahfaz esnânî sahîhaten ve selîmeten müddete umrî, Allâhümmahfaz ayneyye sahîhateyni ve selîmeteyni müddete umrî, Allâhümmahfaz şa‘rî sahîhan ve selîmen tûle müddete umrî, Allâhümmahfaz ezâfirî sahîhaten ve selîmeten müddete umrî, Allâhümmahfaz cildî sahîhan ve selîmen müddete umrî, AAllâhümmahfaz adalâtî sahîhaten ve selîmeten müddete umrî, Allâhümmahfaz bedenî ve cemîa a‘dâî ve adalâtî sahîhaten ve selîmeten müddete umrî, Hıfzıhüma vehüvel aliyyul Aziym. Vahfazhüm Cemian Ya Allah. Evet, genel yapı güzel; fakat Arapça gramer ve anlam bakımından birkaç yeri düzeltmek gerekiyor. Özellikle “طُولَ مُدَّةِ عُمْرِي” kısmı burada gereksiz ve sizin istemediğiniz “tûl” kelimesini tekrar getiriyor. Sadece مُدَّةَ عُمْرِي (müddete umrî) yeterli. Ayrıca son cümlede “Hıfzıhüma” iki şey için kullanılan ikil zamirdir; siz bütün organları kastettiğiniz için “احْفَظْهُمْ جَمِيعًا” gibi çoğul ifade daha uygun olur. Fakat organlar için zamir kullanımında daha temiz bir dua şekli kurabiliriz. Ben sizin metninizi mümkün olduğunca kendi kurduğunuz şekli bozmadan şöyle düzeltirdim: اللَّهُمَّ احْفَظْ أَسْنَانِي صَحِيحَةً وَسَلِيمَةً مُدَّةَ عُمْرِي، اللَّهُمَّ احْفَظْ عَيْنَيَّ صَحِيحَتَيْنِ وَسَلِيمَتَيْنِ مُدَّةَ عُمْرِي، اللَّهُمَّ احْفَظْ شَعْرِي صَحِيحًا وَسَلِيمًا مُدَّةَ عُمْرِي، اللَّهُمَّ احْفَظْ أَظَافِرِي صَحِيحَةً وَسَلِيمَةً مُدَّةَ عُمْرِي، اللَّهُمَّ احْفَظْ جِلْدِي صَحِيحًا وَسَلِيمًا مُدَّةَ عُمْرِي، اللَّهُمَّ احْفَظْ عَضَلَاتِي صَحِيحَةً وَسَلِيمَةً مُدَّةَ عُمْرِي، اللَّهُمَّ احْفَظْ بَدَنِي وَجَمِيعَ أَعْضَائِي صَحِيحَةً وَسَلِيمَةً مُدَّةَ عُمْرِي. Allâhümmahfaz esnânî sahîhaten ve selîmeten müddete umrî, Allâhümmahfaz ayneyye sahîhateyni ve selîmeteyni müddete umrî, Allâhümmahfaz şa‘rî sahîhan ve selîmen müddete umrî, Allâhümmahfaz ezâfirî sahîhaten ve selîmeten müddete umrî, Allâhümmahfaz cildî sahîhan ve selîmen müddete umrî, Allâhümmahfaz adalâtî sahîhaten ve selîmeten müddete umrî, Allâhümmahfaz bedenî ve cemî‘a a‘dâî sahîhaten ve selîmeten müddete umrî. Burada مُدَّةَ عُمْرِي (müddete umrî) tam sizin istediğiniz “ömrüm müddetince / ömrüm kadar süreyle” anlamını veriyor. Sonuna da: احْفَظْهَا وَاحْفَظْهُمْ جَمِيعًا يَا اللهُ demek yerine, daha sade ve doğrudan: وَاحْفَظْنِي وَاحْفَظْ جَمِيعَ أَعْضَائِي يَا اللهُ. “Beni koru ve bütün organlarımı koru, ey Allah.” şeklinde yapmak daha anlaşılır. Bir de sizin “Hıfzıhüma vehüvel aliyyul azîm” ifadeniz, iki şey için söylendiğinde kullanılabilecek hıfz-hümâ yapısına dayanıyor; fakat burada sayılan şeyler çok fazla olduğu için onu bu duanın sonuna aynen eklemek yerine, duanın tamamını tek bir düzgün Arapça yapı halinde bitirmek daha sağlam olur. ####################### Elbette. Aynı kalıbı bütün organlara uygulayarak, “ömrüm müddetince sıhhat ve selamet içinde koru” anlamında şöyle düzenleyebiliriz: اللَّهُمَّ احْفَظْ أَسْنَانِي فِي صِحَّةٍ وَسَلَامَةٍ مُدَّةَ عُمْرِي، اللَّهُمَّ احْفَظْ عَيْنَيَّ فِي صِحَّةٍ وَسَلَامَةٍ مُدَّةَ عُمْرِي، اللَّهُمَّ احْفَظْ شَعْرِي فِي صِحَّةٍ وَسَلَامَةٍ مُدَّةَ عُمْرِي، اللَّهُمَّ احْفَظْ أَظَافِرِي فِي صِحَّةٍ وَسَلَامَةٍ مُدَّةَ عُمْرِي، اللَّهُمَّ احْفَظْ جِلْدِي فِي صِحَّةٍ وَسَلَامَةٍ مُدَّةَ عُمْرِي، اللَّهُمَّ احْفَظْ عَضَلَاتِي فِي صِحَّةٍ وَسَلَامَةٍ مُدَّةَ عُمْرِي، اللَّهُمَّ احْفَظْ بَدَنِي وَجَمِيعَ أَعْضَائِي فِي صِحَّةٍ وَسَلَامَةٍ مُدَّةَ عُمْرِي. Okunuşu: Allâhümmahfaz esnânî fî sıhhatin ve selâmetin müddete umrî. Allâhümmahfaz ayneyye fî sıhhatin ve selâmetin müddete umrî. Allâhümmahfaz şa‘rî fî sıhhatin ve selâmetin müddete umrî. Allâhümmahfaz ezâfirî fî sıhhatin ve selâmetin müddete umrî. Allâhümmahfaz cildî fî sıhhatin ve selâmetin müddete umrî. Allâhümmahfaz adalâtî fî sıhhatin ve selâmetin müddete umrî. Allâhümmahfaz bedenî ve cemî‘a a‘dâî fî sıhhatin ve selâmetin müddete umrî. Anlamı: “Allah’ım, dişlerimi, gözlerimi, saçımı, tırnaklarımı, derimi, kaslarımı, bedenimi ve bütün organlarımı ömrüm müddetince sağlık ve selamet içinde koru.” ###################### Harika! O hâlde aynı kalıpla ( "اللَّهُمَّ احْفَظْ ... فِي صِحَّةٍ وَسَلَامَةٍ مُدَّةَ عُمْرِي" ) duanızın tamamını yazıyorum. Arapça Metin: اللَّهُمَّ احْفَظْ أَسْنَانِي فِي صِحَّةٍ وَسَلَامَةٍ مُدَّةَ عُمْرِي. اللَّهُمَّ احْفَظْ عَيْنَيَّ فِي صِحَّةٍ وَسَلَامَةٍ مُدَّةَ عُمْرِي. اللَّهُمَّ احْفَظْ شَعْرِي فِي صِحَّةٍ وَسَلَامَةٍ مُدَّةَ عُمْرِي. اللَّهُمَّ احْفَظْ أَظْفَارِي فِي صِحَّةٍ وَسَلَامَةٍ مُدَّةَ عُمْرِي. اللَّهُمَّ احْفَظْ جِلْدِي فِي صِحَّةٍ وَسَلَامَةٍ مُدَّةَ عُمْرِي. اللَّهُمَّ احْفَظْ عَضَلَاتِي فِي صِحَّةٍ وَسَلَامَةٍ مُدَّةَ عُمْرِي. اللَّهُمَّ احْفَظْ بَدَنِي وَجَمِيعَ أَعْضَائِي وَعَضَلَاتِي فِي صِحَّةٍ وَسَلَامَةٍ مُدَّةَ عُمْرِي. Türkçe Okunuşu: Allâhümme' hfaz esnânî fî sıhhatin ve selâmetin müddete umrî. Allâhümme' hfaz ayneyye fî sıhhatin ve selâmetin müddete umrî. Allâhümme' hfaz şa‘rî fî sıhhatin ve selâmetin müddete umrî. Allâhümme' hfaz ezfârî fî sıhhatin ve selâmetin müddete umrî. Allâhümme' hfaz cildî fî sıhhatin ve selâmetin müddete umrî. Allâhümme' hfaz adalâtî fî sıhhatin ve selâmetin müddete umrî. Allâhümme' hfaz bedenî ve cemîa a‘dâî ve adalâtî fî sıhhatin ve selâmetin müddete umrî. Anlamı: “Allah’ım, dişlerimi sağlık ve selamet içinde ömrümün süresi boyunca koru. Allah’ım, gözlerimi sağlık ve selamet içinde ömrümün süresi boyunca koru. Allah’ım, saçlarımı sağlık ve selamet içinde ömrümün süresi boyunca koru. Allah’ım, tırnaklarımı sağlık ve selamet içinde ömrümün süresi boyunca koru. Allah’ım, cildimi sağlık ve selamet içinde ömrümün süresi boyunca koru. Allah’ım, kaslarımı sağlık ve selamet içinde ömrümün süresi boyunca koru. Allah’ım, bedenimi, bütün organlarımı ve kaslarımı sağlık ve selamet içinde ömrümün süresi boyunca koru.” |